Loading

Prof.Dr.

Ali ARSLAN

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Sosyoloji Bölümü

İletişim

aliarslan@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 61 53

Sosyal Hesaplar

Üstün Başarılı Üniversite Öğrencileri isimli kitabımın 2. baskısı çıktı

Üstün Başarılı Üniversite Öğrencileri isimli kitabımın 2. baskısı çıktı

Doç. Dr. Ali Arslan’ın üniversitede  okuyan 1737 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiği “Üniversite Öğrencilerini Üstün Başarıya Götüren Örgütsel ve Sosyal Faktörler Araştırması” isimli kitabının 2. Baskısı Sakarya Üniversitesi yayınları arasında çıktı. 275 sayfadan oluşan ve birinci hamur kağıda basılan ve bilimsel bir araştırma ürünü olan kitap aşağıda adresi belirtilen Üniversite adresinden 12 TL karşılığında temin edilebiliyor.

Üstün başarılı olmak her öğrenci için özlenen bir durumdur. Bir çok kişi, kendine göre elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen, istediği ideal başarıya ulaşamamakta; başarılı olanlar ise, mutlu sona ulaşıp; yeni limanlara açılmaktadırlar. 

Bu kitapta, üniversiteye yeni gelen öğrencilerin akademik başarı ve performansları incelenmektedir. Hızlı değişim sürecinde, örgütsel ve sosyal faktörlerin, öğrencileri nasıl ve ne derece etkilediği; öğrencilerin nelere bağlı olarak üstün başarıya ulaştığı ya da ulaşamadığı yapılan bir araştırmaya dayanarak açıklanmaya çalışılmaktadır.

Kendi başarısını hangi sosyal ve örgütsel faktörlerin etkilediğini anlamak isteyen her üniversite öğrencisinin ve araştırmacıların okuması gereken bir kitaptır.

Bu çalışma, sosyoloji ve örgütsel davranış disiplinleri çerçevesinde, sosyolojik bakış açısı ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın öncelikli hedefi, üniversite hayatının en büyük ve en hızlı değişimini yaşayan; yeni üniversite öğrencilerinin değişimlerinin ve üstün başarıya  ulaşmalarının nedenlerinin bilimsel analizini yapmaktadır.

Kitap Üniversite kütüphanesinde bulunan satış bürosundan posta yolu ile ya da doğrudan temin edilebilir. Temin  yolu aşağıda belirtilmiştir.

SATIŞ:

Sakarya Üniversitesi Kütüphane/Kitap Satış Bürosu

Tel: 0(264) 295 53 53 /
http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=satis

Facebook: Üstün Başarılı Üniversite Öğrencileri

https://www.facebook.com/Üstün-Başarılı-Üniversite-Öğrencileri-511811905666972/

 

 

Fotoğraflar