Prof.Dr.

Hakkında

DOÇ. DR. ALİ ARSLAN

Sosyolog ve Yönetim Danışmanı

• 1959 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adapazarı’nda tamamladı.
  • Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, Yüksek Lisans ve Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. 2013 yılında Sosyoloji Doçenti oldu.
  • 1983-1989 arasında Uluslararası bir kuruluş olan OIC/IRCICA’da görev yaptı. Buradan ayrıldıktan sonra bir yıl Dış Ticaret Şirketi Müdürlüğü, 1990-1993 arasında Özel Öğretim Kurumu Müdürlüğü yaptı.
  • 1993 yılında Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği görevine başladı, Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.
  • 1995 yılında Üniversite görevinin yanı sıra, kendi şirketi olan ARGEDA (Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi/ http://www.argeda.com.tr) ’nin kuruculuğunu yaptı.
  • 1999-2009 yılları arasında üniversiteden ayrılarak kendi şirketinde, Genel Müdürlük ile birlikte, Yönetim Danışmanı olarak, büyük ölçekli özel ve kamu kuruluşlarında üst düzey yöneticilere yönetim danışmanlığında bulundu, seminerler verdi, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kamuoyu ve pazar araştırması gerçekleştirdi.
  • 2009 yılında tekrar Üniversiteye dönen ARSLAN, halen Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

2011-2012 yıllarında Amerika Portland State Üniversitesi'nde (http://www.pdx.edu/turkish_studies_center/visitors) misafir öğretim üyesi olarak görev yapıp ders veren ARSLAN, evli ve 2 çocuk babası olup, iyi düzeyde İngilizce ve Arapça ile başlangıç-orta  düzeyde Almanca bilmektedir.

Uzmanlık alanları

• Yönetim ve Organizasyon Sosyolojisi, Din Sosyolojisi, Araştırma Yöntem ve Teknikleri
  • Stratejik Planlama, Stratejik Yönetim, Balanced Scorecard- City Scorecard, Örgütsel Gelişim ve Örgütsel Davranış, Değişim Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, ISO 9001:2000, Takım Halinde Öğrenme

Tezleri

Yüksek Lisans’ta “Prince Sabahaddin and His Sociology” ile doktorada “Organisation of the Islamic Conference and Islamic Unity” tezlerini hazırladı.

Kitapları

Uzmanlık Alanları

• Örgütsel Davranış
  • İş ve Örgütler Sosyolojisi